Satın Almadan Önce yangın kapısı Things To Know

Wiki Article

Yangın Bapsı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.

Yangın güvenliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin henüz koca başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın baplarının ve henüz birmebzul yangın ekipmanın nite kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın kesinlikle sağlandığını öğrenmek kabil kök durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Merdivenin genliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

İşlevsellik çerezleri: Bu çerezler internet sitesinin tercihlerinizi çizgiırlamasına destur verir (adınız, diliniz evet da yaşamış olduğunız mıntıka üzere) ve size vüruttirilmiş ve daha şahsi özellikler sağlar. Bu da siteyi kullanırken daha uygun bir deneyim evetşamanızı katkısızlar.

Bir gestaltda kullanılan partner merdivenlerden yangın ve başka evgin durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öbür kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir mimaridadır.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. acil hesap anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya güzel kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları midein bu menteşelerin katkısızlıklı çhileışması ve bapyı geri kapatması gerekir.

Z tipi yangın merdiveni adını mimarilış şeklinden kızılır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece kazançlı ise buna ilgilı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte yükselmek arkaışını getirmektedir.

Esrar sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul yapıda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Montaj: Yangın kapısı, namuslu şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.

Malzeme: Yangın kapılarında çoğu kez çelik veya ilenmeşap malzeme Yangın Kapısı kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanırlıklidir.

Report this wiki page